Een vaste of een variabele rentevoet – Wat is de meest voordelige hypotheeklening, Huislening.be geeft advies

In het tweede kwartaal van 2019 kozen 7 op10 belgen voor een vaste rentevoet. Bent u niet thuis in de wereld van rentevoeten, dan is geven we graag een woordje toelichting omtrent de verschillende mogelijkheden.

 

Hypotheeklening met vaste rente Gent

Eerst en vooral is er een hypotheeklening met vaste rente. Dit betreft een lening, waarbij de rente aan het begin ervan wordt bepaald en niet meer verandert doorheen de het verloop van uw aflosplan en bijhorende afbetalingen. Deze formule is over het algemeen duurder dan deze met een variabele rentevoet. Waarom ? Wel, uw bankinstelling u een renterisicovergoeding zal aanrekening, zij kunnen immers de rente niet meer aanpassen, en ze hebben ook geen glazen bol voor 20j ver te kijken, dus dit zal vertaald worden in de aangeboden rentevoet.

 

Hypotheeklening met variabele rente Gent

Een hypotheeklening met variabele rente is dan weer een lening, waarbij de rente op een vast tijdstip kan aangepast worden door uw bank. In dit geval speelt uw bankinstelling de rol van korte termijn belegger en vergoed je haar hier ook voor. Wordt de rente gewijzigd, dan zal u geen extra vergoeding worden opgelegd bovenop de winst die wordt nagestreefd. Hypotheekleningen met een variabele renteformule zijn echter wel onderhevig aan een maximumstijging (max maal 2) Dit heeft als gevolg dat dergelijke formule in uw voordeel speelt, van zodra de rente onder het startniveau daalt, maar omgekeerd geldt uiteraard ook dat uw maandelijkse aflossing zal stijgen als deze boven het startniveau komt te liggen.

 

Een voordelige hypotheeklening voor u en uw gezin – Wij staan u bij met raad en daad

Een lening aangaan, doet u niet op één-twee-drie. Om u door de bomen het bos nog te laten zien, max om u wegwijs te maken en u te begeleiden bij een goede keuze, werken we samen met meer dan 15 financiële instellingen met de meest geschikte oplossing als eindresultaat.

Huislening.be treed op als bemiddelaar tussen u en eender welke bankinstelling, waarbij wij u helpen om het beste te halen wat de financiële markt te bieden heeft.

0
Feed

Schrijf een reactie